Samen met

Karen Ras

Karen Ras, 1968, is creatief docent en verbindend communicatietrainer en werkt inmiddels 17 jaar als docent aan het mbo Da Vinci College Dordrecht en is sinds 2017 als trainer verbindende communicatie verbonden aan VINE-instituut voor verbindende communicatie.

Na haar opleidingen voor het lesgeven in het onderwijs, de post hbo-pedagogiek behaalde zij in 2010 de master begeleidingskunde waarin o.a. organisatie en loopbaan coaching onderdeel waren. Begin 2017 certificeerde zij zich voor de internationale organisatie CNVC.

Communicatie in bedrijven en individuele coaching is waar ik voor sta en aan wil bijdragen. 

Wil je contact met Karen? Stuur een mail.


Hedi Visscher

Hedi is gefascineerd door situaties waarin mensen positieve intenties hebben om (samen) iets te bereiken – en het desondanks niet lukt.

Blijkbaar is ‘dingen anders doen’ nog niet zo eenvoudig.

Wil je contact met Hedi? Stuur een mail.


Colette Sietsema

Colette is trainer en coach. Ze werkt veel met midden- en hoger management (individueel of in groepsverband), met de nadruk op (persoonlijke) ONTwikkeling en communicatie.

“Ik ondersteun bedrijven bij veranderingsprocessen, strategievraagstukken en communicatieproblemen. Uitdagen, verbinden met de praktijk en ‘buiten de lijntjes kleuren’ horen bij mij.

Wil je contact met Colette? Stuur een mail.


Martin Spee

Menselijke interactie en keuzeprocessen fascineren mij. Ik wil het inzicht in communicatie vergroten, net als gedrag en keuzeprocessen bij het individu, in teams en in organisaties door advies, presentaties, training en (team)coaching. Waarom komen wij dikwijls niet van A naar B of belanden we bij C?

Ik ontwikkelde de KeuzeKnikker™. Een tool om kiezen te doorgronden en bij te dragen aan persoonlijke- en professionele ontwikkeling, levensvreugde en kennisoverdracht. Ik integreer de Transactionele Analyse, NLP, Avatar, Voice Dialogue, Mindfulness en diverse stromingen binnen de psychologie. Mijn rugzak is verder gevuld met allerhande leiderschapstrainingen en vaak van pas komende juridische, bestuurlijke en marketingcommunicatie kennis. Ik zet veelvuldig en met plezier muziek en theatervormen in om te zorgen dat zaken op een dieper niveau beklijven en leer anderen hoe ze hiermee pitches en presentaties kunnen verbeteren.

Wil je contact met Martin? Stuur een mail.


Dominique van Dam & Bisou

Samen met hond Bisou is Dominique trainer en coach bij vraagstukken op het gebied van communicatie en loopbaanbegeleiding.

Samen met de hond ontdek je sterke kanten en valkuilen, als team of als individu. Wat heb jij nodig om betere resultaten te halen? En wat laat je beter en effectiever communiceren op de werkvloer?

Een dag werken aan positieve ontwikkeling met de hond kan jou of een heel team een enorme boost geven aan werkplezier en teamresultaten. We werken met jullie aan de inzet van kwaliteit op de juiste plek, we geven je inzicht in jouw persoonlijkheid en die van je collega’s en geven je handvatten in hoe je (nog) beter samenwerkt.

Wil je contact met Dominique? Stuur een mail.


Marius Broeders

Als dramadocent werk ik aan persoonlijke ontwikkeling door middel van expressievakken. Het spelen, anticiperen, behouden van overzicht voor goede feedback en het ontwikkelen van specifieke vaardigheden: dat is het mooie van trainingsacteren voor mij.

Met mijn jarenlange ervaring met improvisatietheater breng ik dit naar bedrijfssituaties: contact maken, elkaar eens anders meemaken, de horizon verbreden en vrij denken.

Wil je contact met Marius? Stuur een mail.


Lut Slembrouck

Al jarenlang begeleid ik individuen en teams naar meer autonomie in denken en handelen. De tools die ik daarbij gebruik komen hoofdzakelijk uit de Transactionele Analyse. Daarnaast put ik als soft skills trainer uit een schatkist managementmodellen en theorieën die ik ad hoc inbreng om jou of je team tot inzicht en actie te leiden.

Ik heb een verleden in de muziek waar ik als klassieke zanger op het podium stond. Daarnaast werkte ik op educatieve projecten in de bossector en spendeerde de afgelopen 20 jaar in verschillende bedrijfscontexten als trainer/coach en leidinggevende. Ik ben dus van alle markten thuis en ben gepassioneerd door alles wat met leren en verandering te maken heeft.

Wil je contact met Lut? Stuur een mail.